Psychonaut

Fotografering och digital artwork

Toppar och dalar

Toppar och dalar

Hej igen!

Som ni kanske minns från mitt senaste inlägg så skickade jag lite intresseanmälningar till olika tidningar för att få skriva om rymden. Tyvärr har jag ännu inte fått napp. Sedan jag blev tvungen att stänga min butik har livet gått lite trögt. Jag har varit hos arbetsförmedlingen flera gånger men inte riktigt hittat något som passar mig och mina erfarenheter. Att det ska vara så svårt att få tag i ett vettigt jobb idag? Det är inte klokt. Jag har jobbat kortare perioder i olika livsmedelsbutiker, provat hemtjänst och till och med i en liten tobaksaffär som en bekant till mig driver. Där blev jag kvar ett tag trivdes helt okej, började till och med röka e cigg men tyvärr har det gått sämre för min vän under corona och butiken blev tvungen att läggas ner. Nu får jag och stadens e ciggsrökare beställa från swecig istället. 

När jag ser tillbaka på denna perioden förstår jag att jag inte mått så bra men den här hösten blev verkligen en nystart för mig. Jag har bestämt mig för att göra saker som gör mig glad. Jag är ute minst en gång i veckan och plockar svamp med en vän, att vara i skogen är verkligen som terapi för mig. Jag har också börjat träna på gym med min bror. Vi har aldrig varit träningsmänniskor utan haft våra egna lite udda fritidsintressen men vi kände båda två att kroppen nog skulle må bra av lite rörelse och dessutom har vi en anledning att ses varje vecka. 

Ni kanske också undrar om det har löst sig med ett jobb för mig? Nja, lite halvt. Jag jobbar nu som vikarie på två olika skolor och kommer helt enkelt dit när det behövs. Ibland blir det att hoppa in som idrottslärare, iland mattematik och ibland är jag med och hjälper till på fritids. Det är knappast stora pengar i det jobbet men vet ni vad? Jag får faktiskt en chans att undervisa och lära ut saker om rymden och barnens livsglädje smittar verkligen av sig. Jag trivs som fisken i vattnet och med en fot inne på båda skolor tror jag att det kan finnas goda chanser till ett fast vikariat.

Hoppas ni är lika taggade på livet som jag, vi hörs!

Björn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Read also x