Psychonaut

Fotografering och digital artwork

Äntligen ett fast jobb

Hej! 

Nu var det ett tag sedan jag skrev här så en uppdatering är på sin plats. 

Livet har äntligen börjat vända till det bättre, var ta mig tusan på tiden! Som ni kanske minns hade jag det rätt kämpigt förra året efter att min butik var tvungen att läggas ner och det är ingen höjdare att vara arbetslös. 

Men efter att ha vikarierat lite här och där har jag äntligen fått ett vikariat på den ena av skolorna jag nämnde i höstas, det är på 75% vilket är perfekt då jag även har tid över för mina egna hobbyprojekt, skriver artiklar om rymden ibland och skickar till olika tidningar. Inte så ofta som de publiceras men det är roligt att skriva ändå och nu när jag har ekonomin säkrad genom jobbet på skolan kan jag slappna av mer och skriva bara för skojs skull. Vilken lyx! Man märker verkligen hur priviligerad man är när man har ett jobb och fast inkomst. 

Vikariatet löper året ut med chans till förlängning då det är en som är barnledig nu men har sagt att hon eventuellt kommer flytta med sin familj till orten där hans föräldrar bor. Helt förståeligt med tanke på barnet att vilja bo närmre föräldrarna så jag önskar dem all lycka till. Känner familjen lite då hon var den som introducerade mig till tjänsten innan hon gick på mammaledigheten och vi klickade bra, så har varit hos dem och grillat två gånger under våren. 

Vet ni, lustigt nog har jag faktiskt mer energi nu än när jag var arbetslös, trots att det är fullt ös på jobbet fyra dagar i veckan. Tror inte många inser hur energikrävande det är att vara arbetslös utan inkomst. Måste säga det är mindre stressigt nu trots att det har varit mycket på sistone med prov att rätta såhär i slutet på terminen. Ekonomisk stress sliter verkligen på en mer än man kan tro, inte för att jag brukar spendera mycket pengar eller så, men känslan av att vara så begränsad är deprimerande i längden. 

Men nu så är det som sagt äntligen bättre och jag är överlag gladare och mår bra av att komma ut nästan varje dag, det orkade jag inte förut – även om jag hade “all tid i världen” som en del tycks tro. Så nu sitter jag här i solen med en kaffe och e cigg och njuter av tillvaron. 

Björn

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Read also x